computershopper.com
Site Index
 
 

Сериозните теми в политиката и жълтите медии

Некомпетентноста на властите, скандалите, нарушаването на закона от пазителите на обществения ред от политици и членове на правителството и използването на незаконни методи от полицията, като подслушване на телефони, следене в интернет и брутални обиски, като че ли вече не могат да разтърсят обществото ни. Хората дотолкова много свикнаха с безхаберието на властимащите и жълтия терор на псевдомедиите, че просто се дистанцираха от всичко. Това ясно се  видя и на последния референдум.  Българинът не  иска да има нищо общо с онова което се случва около него.
Единствено жълтините и слуховете разпространявани сред самите хора се намират в период на изключителен разцвет. От къде идва тази епидемия от  медийни слухове? Дали това е индивидуална и анонимна реакция срещу суверенната власт на средствата за масова информация, срещу излишъка на информации, които ни бомбардират всеки ден? Дали е народна и анонимна проява на разказваческия инстинкт, който днес са си присвоили професионалистите – писатели, журналисти, режисьори? Дали по такъв начин фантазията отмъщава на техниката за нейното господство? Точно тези професионалисти трябва да бъдат най – върли врагове на подобни слухове защото тяхното задължение е да проверяват истинноста и източниците на съобщенията. Но репортерите често не устояват на изкушението, на голямата привлекателност на тези истории и продължават да ги разпространяват по – нататък. Някои дори имат заслуга за раждането на такива. И така хипотезата лесно се превръща в новина, обогатявана при всеки нов разказ с допълнителни подробности. И ето ти готов слух и отново попадаме във въртележката на всекидневието, без която вероятно вече не можем да си представим своя живот.
За щастие съзнанието на част от онези, които до този момент не искаха нищо да знаят полека започна да се променя. Благодарение на  utopia-bg.com/">личните блогове упражняващи, така наречената от някои "аматьорска журналистика", както и на социалните мрежи се създаде една малка Утопия в която хората започнаха да изразяват публично мнението си. Факт. Младите се осмеляват да искат неща, за които предишното поколение не можеше и да помисли. Това е единственият начин по който нещата могат да се променят – utopia-bg.com.

 

New Articles

Сериозните теми в политиката и жълтите медии

Хората дотолкова много свикнаха с безхаберието на властимащите и жълтия терор на псевдомедиите, че просто се дистанцираха от всичко.

 

Tips on Job Hunting

Tips on Job Hunting. If you are looking for work in these down economic times, you have probably realized there are far too many sites out there to search.

The Interior Decorating Skills

Develop good decorating skills as a vital step in event planning. Learn new decorating techniques to improve interior decorating skills.

 

Financial Skills Assessment

Discover basic financial skills assessment to be successful in even planning. Keep financial skills list handy before planning any event.